Pakej Pelancongan Gunung Bromo Surabaya,Indonesia 4 Hari 3 Malam 5/5 (6)

pakej pelancongan gunung bromo

Pakej Pelancongan Gunung Bromo Surabaya 4 Hari 3 Malam – Gunung Bromo (Indonesia: Gunung Bromo), adalah gunung berapi aktif dan sebahagian besarnya Tengger, di Jawa Timur, Indonesia. Di 2,329 meter (7,641 kaki) ia bukan puncak tertinggi massif tetapi paling terkenal. Kawasan besar adalah salah satu tarikan pelancong yang paling banyak dikunjungi di Jawa Timur, Indonesia.

Gunung Bromo Indonesia 

Gunung berapi ini milik Taman Negara Bromo Tengger Semeru. Gunung Bromo terletak di tengah-tengah dataran luas yang dikenali sebagai Laut Pasir, sebuah rizab alam semulajadi yang dilindungi sejak tahun 1919. Gunung Bromo mudah dikenali kerana seluruh puncak telah ditiup dan kawah di dalamnya sentiasa mengetuk asap sulfur putih. Ia terletak di dalam kaldera Tengger yang besar (diameter kira-kira 10 km), dikelilingi oleh Laut Pasir (Pasir Pasir) pasir gunung berapi halus. Kesan keseluruhannya tidak menentu secara tidak wajar, terutama jika dibandingkan dengan lembah hijau yang subur di sekitar kaldera. Jika landskap diperlukan untuk menunjukkan makna frasa keindahan yang sepi, maka ini pasti. Puncak gunung berapi yang lasak, dataran kerikil dan Laut Pasir. Benar-benar tanpa dunia. Mengambil lawatan ini dan pengalaman untuk diri anda keindahan ini sepi. Ijen Crater adalah tasik kawah terbesar di Jawa. Tasik kawah belerang terletak di antara bendungan semulajadi batuan yang terukir. Ia adalah 200 meter dalam dan mengandungi kira-kira 36million meter padu air asid yang mengukus, diselubungi dengan awan sulfur yang berpendar berbau. Di dalam kawah, pelbagai warna dan saiz batu ditemui. Sesungguhnya kawah Ijen adalah taman batu yang indah juga.

Keseronokan dan kepuasan percutian anda di Gunung Bromo adalah jaminan yang pasti. Aktiviti pelancongan dalam lawatan anda akan dilupakan dalam pakej pelancongan Bromo. Kerana di Gunung Bromo banyak kegiatan yang dapat Anda lakukan selama tur Anda. Anda boleh menangkap keindahan matahari terbit dari Bukit Cinta atau Bukit Kingkong dengan Gunung Bromo sebagai objek utamanya. Ambil gambar dengan menjadikan matahari terbenam Bromo sebagai latar belakang, pastinya koleksi khas dalam album memori anda sendiri.

Belum lagi sensasi memandu di sekitar lawatan di luar negara gaya Bromo menggunakan jip, ia akan menjadi kesenangan dalam lawatan anda. Anda juga boleh menyewa kuda untuk mengembara ke destinasi pelancongan Bromo seperti menjelajahi padang pasir, berjalan santai menikmati pemandangan padang rumput.

Pakej Pelancongan Gunung Bromo Murah 2019

Jadi pada tahun 2019 adakah anda bercadang untuk bercuti ke Gunung Bromo dengan kumpulan atau keluarga anda? Sekiranya anda ada, anda boleh menggunakan pakej pelancongan murah Bromo 2019 yang kami sediakan. Jika tidak, segera merancang bahawa perjalanan ke Bromo bukan sekadar wacana.

Kerana bermula tahun ini, kami semakin meningkatkan perkhidmatan dan kemudahan sokongan untuk perjalanan anda ke Bromo. Di mana satu contoh pembaikan perkhidmatan kami adalah minuman selamat datang dan topeng percuma untuk semua peserta Pakej Bromo Private Tour.

Sebagai ejen pelancongan yang sentiasa menjadi yang terbaik dalam perkhidmatan, tentu saja kami menyediakan pelbagai pilihan. Anda boleh memilih pakej pelancongan Bromo anda sendiri yang kami sediakan. Di samping itu, tarif itu sangat berpatutan dan boleh diselaraskan mengikut bilangan ahli yang menyertai.

Jadual Pakej Pelancongan Gunung Bromo 4 Hari

Hari 1: Pakej Tour Surabaya + Gunung Bromo – AIRPORT JUANDA ANTARABANGSA ARRIVAL SURABAYA – CAMERA LAWANG

 • Apabila tiba, anda akan dipenuhi oleh wakil kami di Lapangan Terbang Antarabangsa Juanda Surabaya dan pergi ke Cemara Lawang untuk bermalam.

Hari 2: Pakej Lawatan Surabaya + Gunung Bromo – TOUR BROMO Mt – IJEN CRATER

 • Bermula hari ke Gunung Bromo pada 3.30 pagi untuk menyaksikan matahari terbit dari rim kawah. Anda boleh mendaki atau membayar sendiri untuk perjalanan kuda melintasi Laut Pasir dan naik puncak Gunung Bromo. Nikmati dan berjemur di vista yang menakjubkan di sekitar Gunung Bromo, Selepas itu kami kembali ke hotel untuk sarapan pagi dan repack untuk lawatan kami ke Kawah Ijen. Kami akan mengambil perjalanan selama 6 jam ke Kawah Ijen melalui ladang jati dan kopi.

Hari 3: Pakej Lawatan Surabaya + Gunung Bromo – IJEN CRATER – SURABAYA

 • Sekali lagi kita bangkit awal untuk Mt. Kembara Ijen (2,400 m). Kami akan meneruskan perjalanan ke Paltuding dan kemudian memulakan perjalanan ke Kawah Ijen. Ia mengambil masa kira-kira 3km trekking untuk mencapai kawah rim Gunung Ijen yang hebat. Gunung berapi ini menawarkan landskap savannah, panorama indah yang cantik, mendaki besar, dan tasik-tasik kuning yang tenang dan terang. Berhampiran puncak Mt. Ijen adalah kawah cantik yang dipenuhi dengan tasik biru biru yang menghantui dengan permukaannya yang bertaburan dalam corak windblown kuning belerang kuning. Dengan tepi tasik kawah, ada belerang yang berbau jahat di mana penduduk tempatan menggali dan membawa 10-20 kg batu sulfur di bahu mereka selama 2 batu menuruni gunung yang curam. Lereng Ijen. Seterusnya, kami kembali ke Surabaya.

 Hari 4: Pakej Lawatan Surabaya + Gunung Bromo – DEPART SURABAYA (B)

 • Selepas sarapan pagi di hotel, percuma di waktu anda sendiri untuk beralih ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke rumah anda.

REMARKAN / PENYATAAN:

 • Pengambilan tetamu hotel hanya untuk hotel pusat bandar. Untuk pick-up di luar pusat bandar, yuran tambahan akan dikenakan.
 • Kanak-kanak di bawah 2 tahun adalah percuma.
 • Untuk lebih daripada 7 orang, Panduan Bercakap Bahasa Inggeris profesional akan diberikan
 • Bahasa-bahasa lain disediakan atas permintaan dengan bayaran tambahan.
 • Sila hubungi kami secara langsung untuk mendapatkan kadar promosi lebih daripada 4 pax
 • Bilik belum disekat lagi, pengesahan akan tertakluk kepada ketersediaan.

Kemudahan Pakej Pelancongan Gunung Bromo termasuk:

 • Panduan merangkap pemandu (Bahasa Inggeris Bercakap)
 • Lawatan mengikut jadual
 • Pengangkutan dengan kenderaan berhawa dingin
 • Sarapan harian di hotel masing-masing
 • Penginapan dan pilihan hotel

Pakej Pelancongan Gunung Bromo Tidak termasuk:

 • Cukai lapangan terbang
 • Tiket penerbangan pulang
 • Hotel Surcharge (jika ada)
 • Yuran visa (jika diperlukan)
 • Petua dan ganjaran
 • Perbelanjaan peribadi
 • Bayaran Masuk / Pilihan Opsyen
 • Insurans

Booking Pakej Pelancongan Gunung Bromo Surabaya

Address : JL. Raya Bromo No. 53 Triwunglor, Probolinggo, East Java, Indonesia

Phone : +62 335 434 183

Call / Whatsapp : +62 82145724443

Email : wonderfuleastjava@yahoo.com

 

Please rate this